Daca ai un site si vrei ca acesta sa fie performant trebuie avute in vedere cateva aspecte pe care multi le ignora si apoi se plang de faptul ca siteul lor nu genereaza vanzari. Cel mai bine este sa apelati la o firma din orasul vostru ca sa va si puteti intalnii de cate ori e nevoie si sa discutati despre anumite aspecte ale siteului dvs. Daca nu ai  de unde sa faci rost de o recomandare in privinta unei firme serioase de webdesig atunci fa o cautare pe google pentru orasul tau, de exemplu „web design in Brasov” bineinteles inlocuind Brasov cu orasul in care locuiesti si iti desfasori activitatea. Selecteaza 2-3 firme de acolo si incepe discutile despre site cu fiecare in parte.

1. Sa fie reponsive

In 2018 nu cred ca se mai pune problema ca un site sa nu fie vizibil si pe dispozitivele mobile si totusi sunt firme care taxeaza separat aceasta optiune desi in ziua de azi nu mai e vorba de nici o optiune. Daca iti vor spune ca acest lucru costa separat inseamna ca nu lucreaza cu cele mai moderne tehnologii si e bine sa te orietezi catre o alta firma.

2. Sa aiba certificat ssl

Pentru cei care nu stiu, acest certificat ssl asigura securitatea datelor transmise catre siteul tau de catre utilizator si se poate verifica usor daca un site are certificat ssl punand https:// in fata adrese siteului. Exista si cazuri de siteuri foarte simple, de prezentare care nu necesita in mod neaparat un certificat ssl dar mai bine sa fie decat sa nu fie, chiar de la inceput.

3. Sa fie #GDPR compilant

E o intreaga nebunie cu directivele europene care au intrat in viguare la 25 mai. Situatia e inca destul de neclara si inca sunt multe de dezbatut pe subiect, ca o idee asa, wordpress vine deja cu cateva optiuni legate de GDPR, de asemenea pluginul Akismet are si el la ultima actualizare optiuni de genul acesta, sunt si alte pluginuri care ajuta la securizarea datelor cu caracter personal. E inca o discutie lunga aici despre ce trebuie si ce nu trebuie facut, asa ca nu o sa intru in amanunte.

4. Sa aiba pe prima pagina in zone cat mai vizibile datele de contact

Oamenii sunt lenesi, nu vor sa caute mult si atunci e bine la le pui cat mai vizibil datele de contact pentru ca unii prefera sa sune sau sa dea un e-mail decat sa caute mai multe informatii pe site, chiar daca tu le oferi detaliat tot ce le trebuie.

5. Sa aiba un timp de incarcare mic

Sunt frumoase sliderele acelea care deruleaza poze pe tot ecranul dar asta implica un timp de incarcare mai mare al siteului asa ca e bine ca pozele respective sa fie optimizate la maxim si sa fie in numar cat mai mic, 2-3 slideuri e indeajuns.

6. Pagina de index sa fie bine optimizata

Aici sunt detalii tehnice mai greu de explicat sau verificat, tine si de timpul ei de incarcare, si de usability sau de modul in care sunt asezate elementele pe prima pagina. E bine sa nu fie nici prea incarcata dar nici prea simplista si fara continut. Cumva trebuie gasit un echilibru intre informatie si vizual.

7. Sa aiba o platforma usor de intretinut si actualizat

Noi recomandam wordpress, e o platforma fiabila, usor de utilizat si de intretinut. Dar desigur exista si alte platforme care in functie de nevoile fiecaruia pot satisface un anumit segment de clienti. Cand e ceva custom e intotdeauna greu de intretinut, tehnologiile se schimba, evolueaza si la un moment dat s-ar putea sa va treziti ca aveti ceva solid construit dar care nu mai se califica cerintelor unui site modern.

https://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2018/06/ux-webdesign.jpghttps://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2018/06/ux-webdesign-150x150.jpgRadioAdmDiverseDaca ai un site si vrei ca acesta sa fie performant trebuie avute in vedere cateva aspecte pe care multi le ignora si apoi se plang de faptul ca siteul lor nu genereaza vanzari. Cel mai bine este sa apelati la o firma din orasul vostru ca sa va...Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM