Necesitatea acestei postari ia nastere dintr-o realitate pe care multi parinti o cunosc deja, si anume malocluziile sau ceea ce numim ”dintii strambi”. Pentru ca problema nu trebuie neglijata, am solicitat sfaturile unor specialisti in servicii de ortodontie Bucuresti.

Care sunt solutiile posibile in cazul dintilor prost aliniati?

Atunci cand exista un defect de pozitionare a dintilor pe arcada (dinti incalecati, muscatura inversa, protruzie, ocluzie deschisa, etc.), in baza tipului de malocluzie, medicul poate recomanda diverse solutii:

 1. Ortodontie corectiva

Terapia consta in purtarea unui aparat dentar fix sau mobil si are ca obiectiv remedierea dintilor inghesuiti, modificarea formei arcadelor, etc.

 1. Extractii dentare

De regula, se recurge la extragerea unui incisiv sau premolar care impinge in elementele adiacente. Depinde de sectorul in care apar ingramadirile.

 1. Corectarea obiceiurilor vicioase

In certe situatii, se recomanda purtarea unor gutiere, in scopul corectarii bruxismului, care este una dintre cele mai frecvente cauze de malocluzie.

 1. Interventii chirurgicale

Daca inestetismul este grav sau are drept cauza mostenirea genetica, poate fi necesara remodelarea mandibulei (alungirea / scurtarea tesutului de sustinere).

Prin actionarea precoce, medicul specialist in ortodontie Bucuresti poate ameliora si chiar corecta defectele ocluzale. Prin terapia orotdontica potrivita, efectuata la varste cat mai fragede (inainte de pubertate), se poate:

 • Influenta dezvoltarea scheletica;
 • Favoriza cresterea osoasa.

Ce consecinte pot avea malocluziile netratate asupra copilului?

Indiferent de gravitate, defectele ocluzale nu trebuie trecute cu vederea, dimpotriva. Manifestarile si consecintele sunt diverse si adeseori au efecte majore nu numai in plan estetic, ci si asupra sanatatii:

 1. Probleme de masticatie

Pentru ca alimentele sa fie bine maruntite, dintii celor doua arcade trebuie sa se suprapuna perfect. Acest lucru nu se intampla cand exista incongruente intre maxilar si mandibula. Poate fi vorba despre diferente de volum, dimensiune si pozitionare intre cele doua arcade, etc.

 1. Dificultati la deglutitie

Mecanismul normal de deglutitie are loc cu gura inchisa, impingand limba inspre spatele incisivilor si palat. De exemplu, la copilul diagnosticat cu ocluzie deschisa, incisivii nu se ating, ci au o pozitie anormala. In acest caz, deglutitia este atipica, similara cu cea a nou-nascutilor.

 1. Tulburari respiratorii

Unele malocluzii favorizeaza respiratia orala (cu gura deschisa), nu nazala, asa cum ar fi normal. Totul degenereaza intr-o serie de urmari si probleme ale aparatului respirator. Printre posibilele efecte secundare se numara sinuzitele, astmul sau bronsita cronica.

 1. Dereglari temporo-mandibulare

Uneori, malocluzia se suprapune peste tulburari temporo-mandibulare. Aceste disfunctii descriu manifestari adeseori dureroase, care pot afecta functia de masticatie. Printre simptomele specifice se numara:

 • Zgomotele in timpul masticatiei;
 • Durerile radiante spre fata, gat, umeri;
 • Miscari mandibulare limitate, etc.
 1. Probleme posturale

Dezechilibrele masticatorii se pot rasfrange si asupra musculaturii gatului, coloanei vertebrale si posturii. Nu de putine ori, copilul si adolescentul care sufera de malocluzii acuza dureri de spate sau prezinta anomalii ale curburii coloanei vertebrale (cifoza).

 1. Patologii oro-dentare

Unele tipuri de malocluzii provoaca efecte devastante asupra sanatatii orale. Dintii inghesuiti sunt primii care impiedica igiena orala si favorizeaza aparitia cariilor si gingivitelor. La orice varsta, pana si o simpla carie, atata timp cat nu este tratata, poate duce la infectii si la pierderea dintelui.

Speram ca parintii au inteles aluzia de final si fiecare punct sensibil atins. Iar cat mai curand, se vor gandii sa-si programeze copilasii la o vizita de specialitate intr-un cabinet stomatologic .

La nevoie, credem ca nu vor ezita sa recurga si la tratamentele de ortodontie Bucuresti, disponibile acum si la clinica stomatologica Orto Care.

http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/06/aparat-dentar-copii.jpg http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/06/aparat-dentar-copii-150x150.jpg RadioEdit Diverse aparat dentar,cabinet stomatologic,clinica stomatologica Necesitatea acestei postari ia nastere dintr-o realitate pe care multi parinti o cunosc deja, si anume malocluziile sau ceea ce numim ”dintii strambi”. Pentru ca problema nu trebuie neglijata, am solicitat sfaturile unor specialisti in servicii de ortodontie Bucuresti. Care sunt solutiile posibile in cazul dintilor prost aliniati? Atunci cand exista... Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM