Atunci cand ai nevoie sa inlocuiesti o piesa de la masina, intotdeauna trebuie sa alergi printr-o multime de magazine, ori pentru ca nu gasesti ceea ce cauti, ori poate gasesti piesa cautata, dar fabricata de un producator care nu iti inspira incredere. In astfel de conditii, magazinele online de piese auto au devenit o optiune la indemana oricui si o alternativa mai ieftina de a gasi ceea ce cauti.

In primul rand, trebuie sa va avertizam ca nu intotdeauna mai ieftin inseamna si mai bun; de obicei, o piesa auto originala, fabricata de producatorul masinii, este mai scumpa decat una fabricata de un alt producator, dar cel mai probabil prima va rezista mai mult in timp, aducand astfel economii pe termen lung. Asta nu inseamna ca nu sunt si producatori care fac piese de calitate la un pret mai bun decat cele originale si care merita luati in calcul. Asadar, recomandarea mea este sa va uitati dupa producatorii medii, despre care ati mai auzit si nu dupa cei no-name care, desi sunt cei mai ieftini, s-ar putea sa va ofere o calitate inferioara, raportul calitate-pret nefiind cel mai bun.

Si totusi, probabil va intrebati de ce este mai ieftin sa comanzi piese auto online? Asa ca ne-am gandit sa facem o scurta lista cu avantajele pe care le aduce un magazin online.

 

Ce castig daca voi comanda online?

  • castigi timp, nu mai trebuie sa te deplasezi in diferite colturi ale orasului pentru piesa de care ai nevoie, ci o poti comanda online, urmand sa o primesti acasa. Timpul inseamna bani si presupun ca e mult mai simplu sa stai cateva minute in fata unui calculator pentru a cauta si comanda produsul dorit decat sa te deplasezi pentru a-l cauta prin magazine.
  • cel mai bun raport calitate/pret. Ce te faci daca observi ca piesa cautata este la acelasi pret, dar este produsa de catre un producator mai de incredere la magazinul din partea cealalta a orasului, de unde tocmai ai venit? Prin cate magazine trebuie sa alergi din nou pentru a putea obtine un raport calitate/pret eficient? In mediul online, prin intermediul filtrelor, poti vedea exact, dupa doar cateva click-uri, piesele diversilor producatori, compatibile cu masina ta si preturile aferente, astfel poti lua imediat decizia de a le achizitiona, fara prea mare bataie de cap.
  • transport gratuit in Ploiesti, astfel nu doar ca nu mai consumi timp, dar nici bani (benzina, taxi etc.) pentru a te deplasa la locatia magazinelor, chiar si pentru a ridica piesa dorita.

Bineinteles ca cele de mai sus nu se aplica doar in cazul pieselor auto, ci si in cazul in care ai nevoie de ulei de motor sau alte consumabile necesare masinii tale. Cu alte cuvinte, avantajele de mai sus se aplica intregii game de produse auto.

 

Concluzie

Chiar daca exista domenii unde poate vrei sa vezi produsul inainte de a-l cumpara, de exemplu haine sau produse electronice. Cred ca in cazul pieselor auto nimeni nu se uita la design sau nu simte nevoia sa le tina in mana si sa le admire inainte de a le cumpara. De cele mai multe ori, este vorba de o bucata de metal care vine montata undeva in zona motorului, iar tot ceea ce ne intereseaza este calitatea si pretul acesteia. De aceea piesele auto reprezinta o gama de produse care se vand bine prin intermediul online-ului si a carei cota de piata va creste in viitor.

http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/05/auto-piesa.ro_.jpg http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/05/auto-piesa.ro_-150x150.jpg RadioAdm Diverse Atunci cand ai nevoie sa inlocuiesti o piesa de la masina, intotdeauna trebuie sa alergi printr-o multime de magazine, ori pentru ca nu gasesti ceea ce cauti, ori poate gasesti piesa cautata, dar fabricata de un producator care nu iti inspira incredere. In astfel de conditii, magazinele online de... Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM