Agenția Spațială Americană a anunțat descoperirea unui nou sistem planetar la doar 40 de ani lumină de Sistemul Solar care conține șapte planete de dimensiunea Terrei. Cel puțin trei dintre exoplanete ar putea conține viață.

Astronomii au explicat că trei dintre cele șapte planete care orbitează steaua pitică Trappist-1 se află în ”zona locuibilă” și ar putea avea oceane pe suprafața lor, ceea ce înseamnă că viața este deja în plină evoluție, scrie dailymail.co.uk.

Cecetătorii consideră că, în cel mult, zece ani se va putea ști cu certitudine dacă există forme de viață pe vreuna din noile planete descoperite.

Niciuna din stelele identificate până în prezent nu este orbitată de un număr atât de mare de planete de dimensiuni apropiate de cea a Terrei, explică astronomii. În plus, este vorba despre planete stâncoase iar temperaturile de la suprafața a cel puțin șase dintre ele sunt între 0 și 100 grade Celsius.

Citește mai multe aici.

http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/02/Descoperire-NASA.jpg http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/02/Descoperire-NASA-150x150.jpg Dociu Claudius Diverse descoperire,NASA,planete,Univers Agenția Spațială Americană a anunțat descoperirea unui nou sistem planetar la doar 40 de ani lumină de Sistemul Solar care conține șapte planete de dimensiunea Terrei. Cel puțin trei dintre exoplanete ar putea conține viață. Astronomii au explicat că trei dintre cele șapte planete care orbitează steaua pitică Trappist-1 se... Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM