Duminică, 8 ianuarie, de la ora 19.30, la Teatrul Naţional “I.L.Caragiale”, din București va avea loc premiera oficială a spectacolului “Angajare de clovn” de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru.

Potrivit organizatorilor, premiera va avea loc în prezenţa autorului. Aleasă în 1991 drept cea mai bună piesă a anului, la concursul UNITER, “Angajare de clovn” a devenit una dintre cele mai jucate piese contemporane. „Această piesă mi-a purtat noroc” – povesteşte chiar Matei Vișniec.

„După ce am tradus-o în franceză, ea şi-a găsit imediat un ecou în Franţa şi în alte multe ţări, a fost unul dintre marile mele succese la Avignon, dar şi în Germania, Italia, Statele Unite, Brazilia, Rusia, Turcia ori Polonia”, explică dramaturgul, care pe 8 ianuarie va fi şi invitatul Conferinţelor Teatrului Naţional. Cu această ocazie, de la ora 11.00, Matei Vișniec va vorbi despre Festivalul de la Avignon – capitala mondială a teatrului.

http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2016/11/Premiera-TNB.jpg http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2016/11/Premiera-TNB-150x150.jpg RadioAdm Evenimente Ion Caramitru,premiera,Teatrul National Duminică, 8 ianuarie, de la ora 19.30, la Teatrul Naţional “I.L.Caragiale”, din București va avea loc premiera oficială a spectacolului “Angajare de clovn” de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru. Potrivit organizatorilor, premiera va avea loc în prezenţa autorului. Aleasă în 1991 drept cea mai bună piesă a anului, la... Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM