Filarmonica ploieșteană începe în forță anul 2017 cu un concert dedicat tuturor iubitorilor muzicii lui George Gershwin.

Devenite o tradiție pentru Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești”, „Călătoriile muzicale” inițiate de dirijorul Radu Postăvaru au ajuns la ediția a IX-a, fiind vorba de această dată de o incursiune în creația compozitorului George Gershwin.

Considerat unanim cel mai mare compozitor american, Gershwin a compus pentru teatrele muzicale de pe Broadway, dar și pentru sălile de concert clasic.  Influențat de Ravel, a căutat să-i copieze opera până la obsesie până în momentul în care idolul său l-a sfătuit „să nu fie un Ravel.de mâna a doua, ci un Gershwin de mâna întâi”, prima lucrare în stilul propriu fiind chiar „Rhapsody in Blue”, denumită original „Rapsodia americană”, pe care o veți putea asculta joi, 12 ianuarie, în interpretarea orchestrei ploieștene dirijată de Radu Postăvaru, alături de alte două lucrări importante ale acestui celebru compozitor.

 

 

http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/01/Recomandare-WYL-FM-1024x576.jpg http://www.radiowylfm.ro/wp-content/uploads/2017/01/Recomandare-WYL-FM-150x150.jpg Dociu Claudius Recomandari Filarmonica Ploiesti,George Gershwin,Recomandare WYL FM Filarmonica ploieșteană începe în forță anul 2017 cu un concert dedicat tuturor iubitorilor muzicii lui George Gershwin. Devenite o tradiție pentru Filarmonica 'Paul Constantinescu' din Ploiești', 'Călătoriile muzicale' inițiate de dirijorul Radu Postăvaru au ajuns la ediția a IX-a, fiind vorba de această dată de o incursiune în creația compozitorului George... Radio Ploiesti, Radio Prahova, Radio Campina, Radio WYL FM